Ce avantaje aduce integrarea RPA?

Sistemele RPA (Robotic Process Automation‎) sunt capabile să execute sau să imite acțiuni repetitive foarte complexe. Roboții conectați la aplicații pot muta și transmite fișiere și foldere, pot copia și insera date dintr-un sistem in altul, pot citi si interpreta informații din eMail-uri și le pot insera in alte aplicații, pot completa formulare și pot extrage datele structurate și semi-structurate din documente, browsere și multe altele.

Ce inseamna R.P.A (Robotic Process Automation)?

Robotic Process Automation este tehnologia care permite oricui astăzi să configureze software-ul de calculator sau un "robot" pentru a emula și a integra acțiunile unei persoane care interacționează cu sistemele digitale pentru a executa activitați si task-uri repetitive și complexe.
Roboții RPA utilizează interfața cu utilizatorul pentru a capta date și a manipula aplicații la fel ca oamenii. Aceștia interpretează, declanșează răspunsuri și comunică cu alte sisteme pentru a putea realiza o gamă largă de sarcini repetitive. Un robot RPA nu va inlocui omul ci îl va ajuta pe acesta să execute activitați si task-uri intr-un timp mult mai scurt.

De ce un RPA este diferit față de instrumentele de automatizare clasice?

Spre deosebire de alte soluții IT tradiționale, RPA permite organizațiilor să automatizeze parțial sau total procese si activitați. RPA este non-intruziv și utilizează infrastructura existentă fără a provoca întreruperi în sistemele de bază. Cu un RPA integrat, eficiența și productivitatea cresc profitabilitatea și optimizează foarte evident activitațile derulate in cadrul organizațiilor și nu numai.

Posibilitați dezvoltare

  • Interpretare date și transmitere de fișiere si foldere;
  • Conectarea cu alte sisteme și gestionarea întrebărilor și a răspunsurilor;
  • Automatizare procese repetitive și procese de risc;
  • Deschidere eMail-uri, formulare și documente atașate;
  • Preluare de date și imagini de pe internet și prelucrarea lor;
  • Realizarea de calcule complexe și transmiterea sau popularea sistemelor cu rezultatele;
  • Copy/paste date și extragerea si procesarea datelor structurate si semistructurate din documente;

Alte tipuri de integrari